Tabung

23 September 2015

Melayan Kontraksi

24 September 2015 jam 3.43pagi

Hari ni Hari Raya Korban..Aku tersedar dari lena saat jam 1lbh td kerana encik bujang bangun nangis2 mtk garu lah, gosok lah...time ni masih okey..blm ada sakit2.. Mula2 encik bujang nak susu, tp aku mcm xlarat nak bangun buatkan susu dia,so aku biarkan jelah dulu permintaan dia tu..hehe kejam tak? Then dia trs lupa pasal susu, dia mtk aku gosok blkg bdn dia, garu2 sikit..Sambil dia tido balik...Lepas dia tdo balik tu lah tetbe aku rasa sakit perut.


Dasarkan masih slow motion..Aku bangun utk syisyi...Dh setel syisyi, masuk bilik semula..Bila duduk tu tetbe datang kontraksi..Mula2 aku nk abaikan je..Ingat skt skjp jer..Aku pon pasang lah contraction timer kat hp nih..Dah hampir sebulan aku install benda alah ni...


Memang dtg sakit 5minit sekali, setiap kali kontraksi tu agak lama..Ada yg smpi 4minit.Adeh...Skrg ni aku tgh taip ni pn masih ada kontraksi, tp aku buat2 xlayan..Sakit dia dh menangkap sampai pinggang..Td ak dh panggil ma aku dri dlm bilik..dia tdo sblh bilik aku..Masa tu memang aku skt sgt mcm xtahan..Tp bila dh stat menaip ni, xlayan sakit aku rasa aku masih boleh bertahan..Tunggu siang dulu lah..senang sikit semua dh bangun tido..Habis lah kelamkabut arini hehe kalau btl aku nak bersalin..Baru smlm call encik hubby tanya dia boleh x amk cuti utk esok..Tp xboleh..tp bila dh jd mcm ni, aku confirm dia terpaksa gak balik arini jika benar aku nak bersalin da..


Dah 3.52 pagi...Memang xmampu da nk tido ni..Mata dh luas terbuka..Hurm..best jugak layan menulis sambil tahan sakit ni sebab mmg x rasa sakit lah..sebab kita xfokus sgt pada sakit tu kan? Eh tetbe rasa mcm kontraksi dh xde..Adeh..ajaib btl lah..Baby suka main2 tau...Aku sbnrnya dh bersedia nak keluarkan dia arini..ekeke..Agak2 bb nak keluar x arini ye? hehe..


Nampak gaya macam nk kne smbg tdo balik jer..Dah hilang trs kontraksi.adeh.. boleh mcm ni ye? hairan sungguh..jangan lah main2 adik baby... ramai mak sedara menanti kehadiran adik bb ni..nt Sabtu/ Ahad masing2 nk balik da.. kang lambat plak dorg boleh tgk adik baby..ekekeke..
oh, dia dtg balik...Harap mampu btahan sampai pagi dlu...nak kne bwk jgk encik bujang,xblh tgl dia kat umah..nt dia menangis mencari aku susah plak org kat umah nak pujuk...



Chaiyokkkk mama mila..chaiyokkk adik baby..Kita berjuang arini ye..hehe..confident je adik bb nak kua rini..Doakan aku..ameen.


9 comments:

Asha Lya said...

Da semakin dekat due nak brsalin tu kan sis

Maria Firdz said...

Moga dipermudahkan urusan dan selamat bersalin....

Maria Firdz said...

Moga dipermudahkan urusan dan selamat bersalin....

Mar Mansor said...

Lebih kurang saya haritu, konstraksi kejap2 hilang

Mila Hilas said...

hehe dh slmt bsalin pg yg sm taip entry..pegi spital xsmpi sejam ,bb dh kua. Alhamdulillah..jalan dipermudahkan. ameen

Hamelia Hamid said...

Tahniah yunk!! Slmt berpantang..alhamdulillah allah permudahkan

dalila said...

alhamdulillah..senang plak tgk org besalin..hihi

dalila said...

alhamdulillah..senang plak tgk org besalin..hihi

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Sambil contraction sambil menulis hebat betul la cammy ni..kagum akak..kalau akak sambil layan sambil tidur..feel..hihihi